Dobrodošli na naše stranice!

Dioda d.o.o. servis elektroničkih uređaja i opreme.

+385 99 611 9130

Dekodiranje

Mobilni telefoni kupljeni kod operatera u paketu ili na ugovor po pravilu budu zaključani na mrežu tog istog operatera. I prilikom prelaska kod drugog operatera da bi taj mobitel mogao primiti drugu SIM karticu potrebno je telefon otključati (dekodirati).

Ponekad je u telefonu uključena nekakva zaštita, jer je korisnik na primjer unio sigurnosnu lozinku da bi sakrio svoje privatne stvari od nepoželjnih pogleda. Sve je to uredu dok korisnik zna lozinku, ali ako je zaboravi možemo i takav telefon otključati.

Nerviraju li Vas ikone, logo ili internet prečaci operatera na vašem mobilnom telefonu? Da li software u vašem mobilnom telefonu izgleda drugačije od tvorničkog softvera? To se može ukloniti ugradnjom originalnog software-a. Ovaj postupak se zove debrandiranje.

Možemo za Vas prenositi podatke iz jednog u drugi telefon ili na razne memorijske medije.

Sve te radnje se obavljaju sa posebnom opremom koja može očitavati kodove. Takvu opremu nazivamo jednostavno "box" da bi mogli odraditi široku lepezu proizvođača koristimo veliki broj box-eva i njihovih dodataka. Otključavanje preko box-a može potrajati 10-15 minuta. Ali ponekad se neki modeli mobitela ne mogu otključati preko box-a i tada koristimo direktno (tvorničko) otključavanje. To direktno otključavanje ne poništava garanciju i može se odraditi i na daljinu. Daljinsko otključavanje podrazumijeva da korisnik može dojaviti (prema našim uputama) nekoliko parametara mobilnog telefona i kroz neko vrijeme obično 24 sata korisniku možemo ponuditi "kod" kojega korisnik može sam unijeti u svoj mobilni telefon i tako ga otključati.

 

Promijenili ste akumulator na Vašem automobilu i poslije toga više ne možete slušati omiljenu glazbu u Vašem limenom ljubimcu. Ako niste znali i auto radio može biti osiguran protiv krađe to jest kodiran. Ako Vam se to dogodi možete nam se obratiti sa povjerenjem, a sam postupak može potrajati do 24 sata. 

  • Više od 30 godina iskustva u servisiranju elektroničkih uređaja.

  • Servis profesionalnih i komercijalnih elektronskih uređaja.

  • Višegodišnje profesionalno iskustvo koje smo skupljali te veliki broj zadovoljnih klijenata potvrđuje kvalitetu usluge.